آمار جدید بزرگترین های کره زمین

آمار بزرگترین ها

بزرگترین های جهان را می شناسید؟ بزرگترین رود جهان را چطور؟ بزرگترین  قاره جهان را هم نمی شناسید؟  در ادامه فهرستی از بزرگ ترین های جهان را با هم بررسی می کنیم. با برنده باش همراه باشید.

بزرگ ترین های جهان را بهتر بشناسید

بزرگترین قاره ی کره ی زمین :

آسیا (44 میلیون کیلومتر مربع)  پرجمعیت‌ترین قاره زمین است. این قاره ۸٫۷٪ از مساحت سطح زمین و ۳۰٪ از مساحت خشکی‌های این سیاره را در بر می‌گیرد. ۶۰٪ جمعیت کره زمین نیز در این قاره زندگی می‌کنند

کوچکترین قاره ی کره زمین : 

اقیانوسیه کوچکترین قاره جهان با وسعت 608/561/8 کیلومتر مربع که در جنوب شرقی آسیا و بین آبهای اقیانوس آرام و اقیانوس هند واقع شده است. استرالیا  سرزمین اصلی قاره اقیانوسیه به‌شمار می‌آید که کوچک‌ترین قاره دنیاست.

بزرگترین اقیانوس:

اقیانوس آرام بزرگ‌ترین پهنهٔ آبی کره زمین است. گسترهٔ این پهنه ۱۶۵٬۷۲۱٬۰۰۰ کیلومتر مربع است که ۴۶٪ تمام آب‌های روی زمین را شامل می‌گردد و بیش از یک‌سوم سطح زمین را می‌پوشاند. به این اقیانوس، اقیانوس کبیر نیز گفته می‌شود. نام اقیانوس آرام توسط دریانورد پرتغالی فردیناند ماژلان در سال ۱۵۲۰ میلادی بر روی این اقیانوس گذاشته شد. این اقیانوس از شرق به قاره آمریکا، از جنوب به قطب جنوب، از شمال به دریای برینگ و از غرب به قاره آسیا و اقیانوسیه امتداد دارد.

اقیانوس‌های جهان (به ترتیب وسعت):

  • اقیانوس آرام یا اقیانوس کبیر
  • اقیانوس اطلس
  • اقیانوس هند
  • اقیانوس منجمد جنوبی
  • اقیانوس منجمد شمالی

بزرگترین شبه جزیره ی جهان:

شبه جزیرهٔ عربستان، یا جزیرة العرب وسیع‌ترین شبه جزیره جهان به مساحت حدود ۳٬۲۰۰٬۰۰۰ کیلومترمربع است که در جنوب غربی آسیا واقع شده‌است.از دید جغرافیائی، آن را گاه شبه قارهٔ عربستان نامیده‌اند که با توجه به قرار داشتن تمام این شبه جزیره بر روی صفحهٔ زمین‌ساختی عربستان نام‌گذاری درست‌تری است.

بزرگترین جزیره ی جهان: 

جزیره گرینلند ( Greenland island ) اگر می خواهید بدانید دقیقا بزرگترین جزیره دنیا چه نامی دارد پاسخ آن جزیره گرینلند است. گرینلند با فضایی برابر 2130800 کیلومتر مربع بزرگترین جزیره جهان است که بین اقیانوس اطلس و اقیانوس منجمد شمالی قرار گرفته است. گرینلند متعلق به کشور دانمارک است. 80% این سرزمین از یخ پوشیده شده است و فقط 57600 نفر در این جزیره زندگی می کنند.

بزرگترین دریای جهان:

 بزرگ‌ترین دریاهای جهان عبارتند از: دریای مدیترانه، دریای برینگ، دریای کارائیب، دریای اختسک.
دریای مدیترانه میان سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا واقع است. این دریا از راه تنگه جبل الطارق به اقیانوس اطلس راه دارد و به وسیله کانال سوئز در مصر با دریای سرخ مربوط است. این دریا از لحاظ کشتیرانی و ترابری دریایی از مهم‌ترین دریاهای جهان به‌شمار می‌رود. وسعت این دریا ۲٬۹۶۶٬۰۰۰ کیلومتر مربع است.

بزرگ‌ترین دریاچه جهان :

دریاچه آب شور کاسپین یا خزر است که قسمتی از آن در اروپا و قسمتی دیگر از آن در آسیا قرار دارد. مساحت این دریاچه 371380 کیلومتر مربع است. بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین جهان دریاچه سوپریور (علیا) یکی از دریاچه‌های بزرگ آمریکای شمالی است که 82350 کیلومتر مربع مساحت دارد.

بزرگترین خلیج جهان:

خلیج مکزیکو / خلیج مکزیک یک حوضه اقیانوسی است که بیشتر آن توسط قاره آمریکای شمالی و آمریکای مرکزی احاطه شده‌است.این خلیج در شمال‌غرب شمال و شمال‌شرق به سواحل خلیجی ایالات متحده محدود است، در جنوب‌غرب و جنوب به مکزیک، و در جنوب شرق به کشور کوبا منتهی می‌شود.  این خلیج مقدار آبی معادل ۲۵۰۰ کوآدریلیون لیتر را در خود جای داده‌است.
خلیج مکزیک در حدود ۳۰۰ میلیون سال پیش به هنگام زمین‌ساخت صفحه‌ای شکل گرفته است.

طولانی ترین رود جهان:

رود نیل در مصر طولانی ترین رود جهان است. طول نیل از سرچشمه اش در کشور بروندی تا دلتایش در دریای مدیترانه 6695 کیلومتر است. کوتاه ترین رود جهان هم رود “دی ریور” در آمریکا است که فقط 37 متر درازا دارد.

پرآب ترین  و بزرگ ترین رود رود جهان :

بزرگ ترین رود جهان، بر اساس مقدار آبی که در آن جریان دارد، رود آمازون است. به طور متوسط 12 هزار متر مکعب آب (آبی در حدود آب 20 استخر شنا) در هر ثانیه در دهانه این رود جریان دارد (دهانه نقطه ای است که یک رودخانه وارد یک خلیج، دریاچه یا دریا می شود).

بلندترین آبشار جهان:

آبشار آنجل، در ونزوئلا بلندترین آبشار دنیا به ارتفاع ۹۷۹ متر است (نزدیک یک کیلومتر!) که در میان جنگل‌های دورافتاده پارک ملی کانایما در ایالت بولیوار در جنوب شرقی کشور ونزوئلا جای دارد. چون این آبشار در جنگل‌های انبوه قرار دارد، تا دهه ۱۹۳۰ که دولت ونزوئلا به جستجو با هواپیما نپرداخته بود ناشناخته باقی‌مانده بود. نام این آبشار برگرفته شده از نام جیمز آنجل، کاوشگر آمریکایی است که هواپیمای خود را نزدیک این آبشار بعد از شناسایی در سال ۱۹۳۵ میلادی فرود آورد.

بلندترین سد جهان:

سد Enguri در تاجیکستان / سد انوروی سد هیدرو الکتریکی در رودخانه انجوری در گرجستان است. در حال حاضر دومین سد باله قوس بتنی با ارتفاع 271.5 متر (891 فوت) است. این شهر در شمال شهر جورا واقع شده است.

بزرگترین کشور جهان:

کشور روسیه با مساحت:۱۷٫۰۷۵٫۱۹۹ کیلومتر مربع  که در نتیجه فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ بوجود آمد.  ریشه های این کشور به قرن ۹ میلاد باز میگردد و آن زمان بود که کشوری به نام  «روس» (Rus) تاسیس شد.پایتخت: مسکو تاریخ استقلال: ۲۴ آگوست ۱۹۹۱زبان های عمده: روسی (رسمی)، تاتاری و چچنی دین عمده: ارتودوکس مسیحی روسی، مسلمان نماد ملی: خرس، عقاب دو سر

کوچکترین کشور جهان:

واتیکان (به ایتالیایی: Vaticano) با نام رسمی دولت‌شهر واتیکان ولت‌شهری مستقل است که در درون شهر رم در کشور ایتالیا جای دارد. واتیکان محل اقامت پاپ، رهبر کاتولیک‌های جهان و مرکز کلیسای کاتولیک است. واتیکان با مساحتی در حدود ۰٫۴۴ کیلومتر مربع، کوچکترین کشور دنیا و با جمعیتی در حدود ۸۰۰ نفر، کم‌جمعیت‌ترین کشور مستقل دنیا محسوب می‌شود.

پر جمعیت ترین کشور جهان:

 چین با نام رسمی جمهوری خلق چین (به چینی: 中华人民共和国)، کشوری است که در شرق قاره آسیا واقع شده‌است. این کشور بر اساس فهرست کشورها بر پایه جمعیت با بیش از ۱٬۴۱۷ میلیارد نفر سکنه، (۲۰۱۸) ( 1,415,045,928 ) پرجمعیت‌ترین کشور دنیاست و توسط حزب کمونیست چین در قالب نظام تک‌حزبی اداره می‌شود.

پر جمعیت ترین شهر جهان:

شهر شانگهای (به چینی: 上海) شهری در چین است که با جمعیت ۲۴ میلیون نفری پرجمعیت‌ترین شهر دنیا به حساب می‌آید. این شهر یک مرکز اقتصادی جهانی است و بندر آن پرترددترین بندر کانتینر دنیا به حساب می‌آید. شانگهای در دلتای رود یانگ تسهدر جنوب پای رود یانگ‌تسه در میانه انتهای شرقی خاک اصلی چین قرار دارد.

وسیع ترین بیابان جهان:

صحرای بزرگ آفریقا بزرگ‌ترین صحرای گرم جهان در شمال آفریقا با مساحتی حدود ۹ میلیون کیلومتر مربع و قدمتی معادل دو و نیم میلیون سال واقع شده‌است.این بیابان بزرگ از غرب به اقیانوس اطلس، از شمال به کوه‌های اطلس و دریای مدیترانه، دریای سرخ و مصر در شرق و از جنوب به سودان و درهٔ رود نیل محدود می‌شود. صحرای بزرگ آفریقا قاره را به دو بخش شمال و منطقه آفریقای سیاه تقسیم می‌کند. انسان در لبه‌های صحرا به مدت ۵۰٬۰۰۰ سال زیسته‌است.

بلندترین قله ی جهان:

کوه اورست با نام نپالی ساگارماتا (सगरमाथा به معنی سر آسمان) و نام تبتی چومولونگما بلندترین کوه کره زمین است. ارتفاع قله آن از سطح دریا معادل ۸٬۸۴۸ متر (۲۹٬۰۲۸ پا) می‌باشد. این کوه در رشته کوه‌های هیمالیا در مرز منطقهساگارماتای نپال و تبت در کشور چین قرار گرفته‌است.

بلندترین کوه آتشفشانی جهان:

ماونا لوا یک آتشفشان سپر شکل و یکی از پنج آتشفشان جزایر هاواین ایالات متحده در اقیانوس آرام است. نام هاوایی «مانوالوا» به معنای «کوه بلند» است. ماونا لوا بزرگترین آتشفشان کره زمین است که بخشی از جزایر هاوایی را تشکیل می‌دهد. محیط قاعده مخروط این آتشفشان ۶۰۰ کیلومتر و قله آن نسبت به کف اقیانوس آرام که آن را احاطه کرده‌است ۱۰ کیلومتر ارتفاع دارد.

عمیق ترین ناحیه ی اقیانوس های جهان:

گودال ماریان در شرق فیلیپین در اقیانوس آرام. عمیق‌ترین نقطه‌ی آن با نام درازگودال ماریانا حدود ۱۰۹۱۱ متر عمق دارد. به‌علاوه، این اقیانوس بیشترین تعداد کوه‌های دریایی را هم در دل خود جای داده که مشهورترین آن‌ها با نام حلقه‌ی آتش به دلیل آتشفشان ایجاد شده است.

عظیم ترین یخچال جهان:

یخچال های قطب جنوب(به ضخامت تا400متر) / یخچالهای طبیعی که در قطب‌های شمال و جنوب تشکیل شده‌اند، امکان دارد به اندازه یک کشور یا یک قاره باشند. این یخچال‌ها را کلاهک‌های یخی یا صفحه‌های یخی می‌نامند.

راستی از اینجا هم میتوانید مطلب جذاب ” سلطان ترین ها شوید “ را دنبال کنید!

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر