مختــرع اتومبیل چه کسی است ؟

مخترع ماشین

طبق اسناد و مدارك به جا مانده گوتلیب دایملر نخستین موتور احتراق داخلی و نخستین موتورسیكلت و نخستین اتومبیل را اختراع كرده است او توانست یك گاری بدون اسب را به حركت درآورد

اطلاعات عمومی درباره مخترع اتومبیل

درباره مخترع اصلی اتومبیل بحث‌های زیادی در گرفته و اختلاف نظر وجود دارد. بعضی از طرفداران بنز، مخترع اتومبیل را كارل بنز می‌نامند. از سویی دیگر نام آرماند پژو نیز در لیست مخترعین اتومبیل جای دارد. لئون برپوله یكی دیگر از مبتكران اتومبیل است اما در واقع باید گفت كه طبق اسناد و مدارك به جا مانده (گوتلیب دایملر) نخستین موتور احتراق داخلی و نخستین موتورسیكلت و نخستین اتومبیل را اختراع كرده است .او توانست یك گاری بدون اسب را به حركت درآورد.دایملر با تلاش شبانه‌روزی خود موفق به ساخت موتور درون‌سوز شد و آن را بر روی موتور سیكلت و سپس اتومبیل قرار داد. اكنون به شرح حال زندگی این مخترع بزرگ می‌پردازیم.

● زندگی یك مخترع

(گوتلیب دایملر) در ۱۷ مارس ۱۸۳۴ در شوندرف آلمان به دنیا آمد. خانواده وی در سطح متوسط جامعه قرار داشتند. پدرش جوهانس دایملر نانوا بود و مادرش فردریكا در خانه برای مردم خیاطی و گلدوزی می‌كرد. پدر و مادر گوتلیب همه تلاش خود را برای راحتی و آسایش فرزندشان به كار می‌بردند.بعد از تولد گوتلیب، دو فرزند دیگر پا به این خانه گذاشتند و جمع خانوادگی آنها به پنج نفر رسید و گوتلیب صاحب خواهر و برادر شد.در آن زمان به ویژه در شهر كوچكی چون شوندرف مردم به تحصیل فرزندشان توجهی نمی‌كردند و پسرها باید از همان دوران كودكی در كنار پدرشان مشغول به كار می‌شدند و خرج خود و خانواده را درمی‌آوردند.

اما پدر گوتلیب با این نظریه مخالف بود و به دلیل این‌كه خودش در دوران كودكی فرصت تحصیل پیدا نكرده بود و تمام اوقات زندگی خود را در كنار تنور نانوایی ایستاده بود، آرزو داشت فرزندانش تحصیل كنند و به مقامات بالا دست یابند و به رویاهای پدر جامه عمل بپوشانند. گوتلیب نیز از همان دوران طفولیت هوش سرشار خود را ابراز كرد. كتاب‌های داستانی را كه مادرش برای وی می‌خواند بلافاصله حفظ می‌كرد. همچنین طبق تربیت صحیح والدینش رفتار و اخلاق بزرگ‌منشانه در این كودك پنج ساله به خوبی مشاهده می‌شد.پدر، او را به مدرسه برد. او هم هر چه را می‌آموخت به سرعت یاد می‌گرفت. علاقه عجیبی به درس خواندن داشت. تمام مدت زنگ تفریح در كلاس می‌نشست و درس می‌خواند و مسائل ریاضی برای خودش طرح می‌كرد. او مانند سایر بچه‌ها به بازی علاقه‌ای نداشت و اوقات خود را در تنهایی و حل مسائل ریاضی می‌گذراند.

سیزده ساله بود كه دوران دبستان و دبیرستان را به پایان رساند و زودتر از بچه‌های هم‌سن و سال خود دیپلم گرفت. به طور كلی پسری منزوی بود و بچه‌ها به او حسودی می‌كردند زیرا همیشه مورد تشویق معلمان خود قرار می‌گرفت. همكلاسی‌هایش با او حرف نمی‌زدند و در بازی‌های دسته جمعی او را كنار می‌گذاشتند البته گوتلیب نیز علاقه چندانی به بازی با آنها نداشت او به دنبال هدفی والا بود و می‌خواست با ادامه تحصیل باعث افتخار والدینش شود. او حتی روزهای یكشنبه كه روز تعطیل به حساب می‌آمد باز هم درس و مطالعه را كنار نمی‌گذاشت.

گوتلیب از لابه‌لای كتاب‌های درسی‌اش علاقه‌مندی خود را به مكانیك و علوم تكنیكی و فیزیك یافته بود.او در سال ۱۸۴۸ یعنی در سن چهارده سالگی وارد رشته مكانیك و چهار سال بعد فارغ‌التحصیل شد و برای تكمیل تحصیلاتش باید قدم‌هایی فراتر برمی‌داشت و در كنار آن، كار هم می‌كرد.

● دایملر جهانگرد شد

پس از به پایان رساندن تحصیلات خود در كالج شهر، دایملر به توصیه پدر و مادرش آلمان را ترك كرد و به فرانسه رفت. او در پاریس به تحصیل در رشته مهندسی مكانیك پرداخت. در آن زمان هجده سال داشت. سپس در همانجا وارد رشته پلی‌تكنیك شد. پس از فعالیت در چند رشته فیزیك و مكانیك در پاریس، راهی انگلیس، اتریش و بلژیك شد.

در لندن در كارگاه دوست پدرش (هنریش استراب) مشغول به كار شد تا هزینه تحصیل و اقامت در كشورهای خارجی را به دست آورد. او حتی برای والدینش هم پول می‌فرستاد. روزها به دانشگاه می‌رفت و شب‌ها تا نیمه وقت در كارگاه ریخته‌گری به كار می‌پرداخت.دایملر پا به بیست و نه سالگی گذاشته بود. او با توشه‌ای از علم و تجربه و بعد از چندین سال دوری از وطن به آلمان مراجعت كرد و برای خود كارگاهی كوچك اجاره كرد تا در آنجا به تحقیقات خود بپردازد.مادرش (فردریكا) به فكر یافتن دختری مناسب برای پسر عزیزش افتاد. او در میان دختران اقوام و دوستان، (اماكانز) را مناسب برای همسری با گوتلیب یافت.گوتلیب در ابتدا حاضر به ازدواج نمی‌شد زیرا احساس می‌كرد با تشكیل خانواده نمی‌تواند به فعالیت‌های تحقیقاتی خود بپردازد اما بالاخره با اصرار مادرش در سال ۱۸۶۷ با اماكانز دختر زیبا و محجوب از خانواده باشخصیتی ازدواج كرد. پدر همسرش داروساز بود و خانه‌ای را به این عروس و داماد هدیه داد تا گوتلیب هم بتواند در زیرزمین خانه به تحقیقات خود ادامه دهد.حاصل این ازدواج پنج فرزند بود كه به فاصله سه سال از هم پا به دنیا گذاشتند. در این میان (پائول دایملر) فرزند سوم گوتلیب به شغل پدر علاقه‌مند شد و راه پدر را در پیش گرفت.

● و اختراع موتور احتراق

دایملر سی و پنج ساله سعی در ساخت یك موتور احتراق داخلی با سوخت بنزین داشت تا بتواند یك گاری را بدون اسب به حركت درآورد. او در دوران دانشجویی با (می باخ) یكی از جوانان با شور و اشتیاق و علاقه‌مند به رشته مكانیك آشنا شد.

او تصمیم گرفت با همكاری می‌‌باخ دست به ابداع یك وسیله حركتی بزند و در جهت رفاه زندگی مردم گامی بردارد.

دایملر همان طور كه از كودكی منزوی بود در دوران جوانی نیز مردی ساكت و سر به زیر به نظر می‌رسید. زمانی كه در كارگاه خود سرگرم كار می‌شد برای این‌كه كسی مزاحمش نشود پرده‌ای تیره به پنجره می‌زد و در را به روی خود قفل می‌كرد و با شریك خود می‌‌باخ مشغول كار و تحقیق می‌شد اما از شر همسایه‌های كنجكاو در امان نبود. مردم اطراف خانه وی به او و شریكش مظنون شدند و فكر كردند كه آنها در كارگاهشان دست به كارهای خلاف از جمله چاپ اسكناس جعلی و یا ساخت داروهای مخدر می‌زنند؛ لذا پلیس را خبر كردند و اظهار داشتند در همسایگی ما دو مرد در كارگاهی مخوف مشغول تهیه موادمخدر و یا چاپ اسكناس جعلی هستند. تحقیقات پلیس آغاز شد. البته پلیس نیز ظنین بود و به موجب این ظن و گمان، پدر همسر گوتلیب را كه صاحب خانه بود دستگیر كرد و تا مشخص شدن ماجرا او را به زندان انداخت. بالاخره بعد از چند ماه تحقیق و بررسی معلوم شد كه گوتلیب سرگرم انجام كارهای خلاف قانون نیست وفقط بر روی چند مقاله فیزیكی مشغول به آزمایش و تحقیق است، لذا پدر همسر او از زندان آزاد شد و (گوتلیب) و (می‌‌باخ) نیز كار خود را در كارگاه‌شان از سر گرفتند.

بدین ترتیب دایملر توانست فرصت كافی برای انجام كارهای خود پیدا كند و اختراعات خود را پشت سر هم عرضه كند. او موفق شد موتوری با سوخت بنزین ابداع كند. دایملر تجارب زیاد خود را روی وسیله حركتی كه همان اتومبیل بود، به كار گرفت و نام دخترش مرسدس را رویش گذاشت.

در سال ۱۸۸۷، زمانی كه او برای تكمیل تحقیقاتش به پاریس سفر كرده بود، خبر مرگ همسرش اماكانز او را دچار شوك كرد. همسر مهربانش به دلیل عارضه قلبی چشم از جهان فرو بست و او را تنها گذاشت.

دایملر نیز از حال و روزگار خوبی برخوردار نبود گاه گاهی درد عجیبی در ناحیه سینه و قلبش زندگی را جلوی چشمان وی تیره و تار می‌كرد و سرانجام او با اختراع موتور درون‌سوز توانست اتومبیلی را وارد بازار كند و اتومبیل او در بازار خوب به فروش رفت. دایملر كارگاه را روز به روز بیشتر توسعه داد تا این‌كه صنعت اتومبیل‌سازی او به صورت یك صنعت بسیار پر سود درآمد.

منبع : آفتاب یار

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر