آیا می‌دانستید درباره کشور ایران

ایران

در این قسمت از برنده باش دانستنی‌های جالب و تاریخی درباره کشور متمدن ایران برای شما آماده کرده ایم.امیدوارم از این مطالب لذت ببرید.

آیا می‌دانستید کشور ایران

آیا می‌دانید: اگر ۳ قاره آسیا و امریكا و آفریقا را به هم وصل كنیم ایران در مركز جهان است.

آیا می‌دانید: ایران ۱۲۴۵ شهر دارد.

آیا می‌دانید: پر آب‌ترین رود ایران كارون در خوزستان است.

آیا می‌دانید: بام ایران استان چهارمحال و بختیاری است و شهر بروجن  است.

آیا می‌دانید: مساحت دریاچه ارومیه ۶ هزار كیلومتر مربع و عمیق‌ترین جای آن ۱۴ متر است.

آیا میدانید: ایران فلاتی به وسعت ۱/۶۴۸/۱۹۵ کیلومتر مربع است.

آیا می‌دانید: سال ۲۰۰۱ در فرانسه سال ایران نام داشت.

آیا می‌دانید: ایرانیان در آمریكا فرهیخته‌ترین افراد جامعه امریكا هستند.

آیا می‌دانید: حدود ۲۵۰ ایرانی در ناسا محقق داریم.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه مس را كشف كردند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه آتش را در جهان كشف كردند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه ذوب فلزات را آغاز كردند ایرانیان بودند در شهر سیلك در اطراف كاشان.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه كشاورزی را جهت كاشت و برداشت كشف كردند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه نخ را كشف كردند و موفق به ریسیدن آن شدند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه سکه را در جهان ضرب كردند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه عطر را برای خوشبو شدن بدن ساختند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه كشتی یا زورق را ساختند ایرانیان بودند به فرمان یكی از پادشاهان زن ایرانی.

آیا می‌دانید: اولین ارتش سواره نظام در دنیا توسط سام ایرانی اختراع شد با ۱۱۵ سرباز.

آیا میدانید: اولین مردمانی كه حروف الفبا را ساختند در ۷۰۰۰ سال پیش در جنوب ایران، ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه زغال سنگ را كشف كردند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه مقیاس سنجش اجسام را كشف كردند ایرانیان بودن.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه حیوانات خانگی را تربیت كردند و جهت بهره‌مندی از آنان استفاده كردند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه شیشه را كشف كردند و از آن برای منازل استفاده كردند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه به كرویت زمین پی بردند ایرانیان بودند.

آیا می‌دانید: اولین مردمانی كه قاره آمریكا را كشف كردند ایرانیان بودند و كریستف كلب و واسكودوگاما بر اثر خواندن کتاب‌های ایرانی كه در كتابخانه واتیكان بوده به فكر قاره پیمایی افتادند.

آیا می‌دانید: كورش كبیر بر جهان حكومت می‌كرد و به نوعی قدرت جهان در دست ایران بود.

آیا می‌دانید: كلمه شاهراه از راهی كه كورش کبیر بین سارد پایتخت كارون و پاسارگاد احداث كرد گرفته شده است.

آیا می‌دانید: كورش كبیر در شوروی سابق شهری ساخت به نام كورپولیس كه خجند امروزی نام دارد.

آیا می‌دانید: كورش پس از فتح بابل به معبد مردوك رفت و برای ابراز محبت به بابلی‌ها به خدای آنان احترام گذاشت و در همان معبد كه بیش از ۱۰۰۰ متر بلندی داشت برای اثبات حسن نیت خود به آنان تاج گذاری كرد.

آیا می‌دانید: اولین هنرستان فنی و حرفه ای در ایران توسط كورش كبیر در شوش جهت تعلیم فن و هنر ساخته شد.

آیا می‌دانید: دیوار چین با بهره گیری از دیواری كه كورش در شمال ایران در سال ۵۴۴ قبل از میلاد برای جلوگیری از تهاجم اقوام شمالی ساخت، ساخته شد.

آیا می‌دانید: اولین سیستم استخدام دولتی به صورت لشگری و كشوری به مدت ۴۰ سال خدمت و سپس بازنشستگی و گرفتن مستمری دائم را كورش كبیر در ایران پایه گذاری كرد.

آیا می‌دانید: کمبوجیه فرزند كورش به دلیل كشته شدن ۱۲ ایرانی در مصر و اینکه فرعون مصر به جای عذرخواهی از ایرانیان به دشنام دادن و تمسخر پرداخته بود، با ۲۵۰ هزار سرباز ایرانی در روز ۴۲ از آغاز بهار ۵۲۵ قبل از میلاد به مصر حمله كرد و كل مصر را تصرف كرد و به دلیل آمدن قحطی در مصر مقداری بسیار زیادی غله وارد مصر كرد. اكنون در مصر یك نقاشی دیواری وجود دارد كه كمبوجیه را در حال احترام به خدایان مصر نشان می‌دهد. او به هیچ وجه دین ایران را به آنان تحمیل نكرد و بی احترامی به آنان ننمود.

آیا می‌دانید: داریوش کبیر با شور و مشورت تمام بزرگان ایالت‌های ایران كه در پاسارگاد جمع شده بودند به پادشاهی برگزیده شد و در بهار ۵۲۰ قبل از میلاد تاج شاهنشاهی ایران را بر سر نهاد و برای همین مناسبت ۲ نوع سكه طرح دار با نام داریك (طلا) و سیكو (نقره) را در اختیار مردم قرار داد كه بعدها رایج‌ترین پول‌های جهان شد

آیا می‌دانید: داریوش كبیر طرح تعلمیات عمومی و سوادآموزی را اجباری و به صورت کاملاً رایگان بنیان گذاشت كه به موجب آن همه مردم می‌بایست خواندن و نوشتن بدانند كه به همین مناسبت خط آرامی یا فنیقی را جایگزین خط میخی كرد كه بعدها خط پهلوی نام گرفت. (داریوش به حق متعلق به زمان خود نبود و ۲۰۰۰ سال جلو تر از خود می‌اندیشید).

آیا می‌دانید: داریوش در پاییز و زمستان ۵۱۸ – ۵۱۹ قبل از میلاد نقشه ساخت پرسپولیس را طراحی كرد و با الهام گرفتن از اهرام مصر نقشه آن را با كمك چندین تن از معماران مصری بروی کاغذ آورد.

آیا می‌دانید: داریوش بعد از تصرف بابل ۲۵ هزار یهودی برده را كه در آن شهر بر زیر یوق بردگی شاه بابل بودند آزاد كرد …

آیا می‌دانید: داریوش در سال دهم پادشاهی خود شاهراه بزرگ كورش را به اتمام رساند و جاده سراسری آسیا را احداث كرد كه از خراسان به مغرب چین می‌رفت كه بعدها جاده ابریشم نام گرفت.

آیا می‌دانید: اولین بار پرسپولیس به دستور داریوش كبیر به صورت ماكت ساخته شد تا از بزرگ‌ترین كاخ آسیا شبیه‌سازی شده باشد كه فقط ماكت كاخ پرسپولیس ۳ سال طول كشید و کل ساخت کاخ ? سال به طول انجامید.

آیا می‌دانید: داریوش برای ساخت كاخ پرسپولیس كه نمایشگاه هنر آسیا بوده ۲۵ هزار كارگر به صورت ۱۰ ساعت در تابستان و ۸ ساعت در زمستان به كار گماشته بود و به هر استادكار هر ۵ روز یک‌بار یك سكه طلا (داریک) می‌داده و به هر خانواده از كارگران به غیر از مزد آن‌ها روزانه ۲۵۰ گرم گوشت همراه با روغن– كره – عسل و پنیر می‌داده است و هر ۱۰ روز یک‌بار استراحت داشتند.

آیا می‌دانید: داریوش در هر سال برای ساخت كاخ به كارگران بیش از نیم میلیون طلا مزد می‌داده است كه به گفته مورخان گران‌ترین كاخ دنیا محسوب می‌شده. این در حالی است كه در همان زمان در مصر كارگران به بیگاری مشغول بوده‌اند بدون پرداخت مزد كه با شلاق نیز همراه بوده است.

آیا می‌دانید: تقویم كنونی (ماه ۳۰ روز) به دستور داریوش پایه گذاری شد و او هیئتی را برای اصلاح تقویم ایران به ریاست دانشمند بابلی «دنی تون» بسیج كرده بود. بر طبق تقویم جدید داریوش روز اول و پانزدهم ماه تعطیل بوده و در طول سال دارای ۵ عید مذهبی و ۳۱ روز تعطیلی رسمی كه یكی از آن‌ها نوروز و دیگری سوگ سیاوش بوده است.

آیا می‌دانید: داریوش پادگان و نظام وظیفه را در ایران پایه گزاری كرد و به مناسبت آن تمام جوانان چه فرزند شاه و چه فرزند وزیر باید به خدمت بروند و تعلیمات نظامی ببینند تا بتوانند از سرزمین پارس دفاع كنند.

آیا می‌دانید: داریوش برای اولین بار در ایران وزارت راه – وزارت آب – سازمان املاك – سازمان اطلاعات – سازمان پست و تلگراف (چاپارخانه) را بنیان نهاد.

آیا می‌دانید: اولین راه شوسه و زیر سازی شده در جهان توسط داریوش ساخته شد.

آیا می‌دانید: داریوش برای جلوگیری از قحطی آب در هندوستان كه جزوی از امپراتوری ایران بوده سدی عظیم بروی رود سند بنا نهاد.

آیا می‌دانید: فیثاغورث كه به دلایل مذهبی از كشور خود گریخته بود و به ایران پناه آورده بود توسط داریوش كبیر دارای یك زندگی خوب همراه با مستمری دائم شد.

آیا می‌دانید: در طول سلطنت داریوش كبیر ۲۴۲ حكمران بر علیه او شورش كرده بودند و او پادشاهی بوده كه با ۲۴۲ مورد شورش مقابله كرد و همه را بر جای خود نشاند و عدالت را در سرتاسر ایران بسط داد. او در سال آخر پادشاهی به اندازه ۱۰ میلیون لیره انگلستان ذخیره مالی در خزانه دولتی بر جای گذاشت.
داریوش در سال ۵۲۱ قبل از میلاد فرمان داد:من عدالت را دوست دارم، از گناه متنفرم و از ظلم طبقات بالا به طبقات پایین اجتماع خشنود نیستم “

دوستداران اطلاعات و علم  و دانش اگر در مطالب اشتباهی و یا غلط املایی و یا عدم صحیح بودن مطلب مشاهده کردید در نظرات اطلاع دهید.ممنون

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر